Oftast skönt, men inte alltid bekvämt

Under en behandling kan känslor och minnen som varit nedtryckta komma till ytan och upplevas. Smärtor kan dyka upp när muskler slappnar av och blodcirkulationen kommer igång. Det är inte alltid bekvämt när det som är omedvetet ”framkallas” och blir medvetet, men det händer i din egen takt, och bakom varje spänning finns nya möjligheter för liv och glädje. Marion Rosen kallade det en process: ”från den person som du tror att du är till den som du verkligen är”. Oavsett vad orsaken är, då brukar människor stråla som solar efter en behandling med Rosenmetoden. Metoden är egentligen mer effektivt än alla skönhetsbehandlingar.
 

En process

Ibland får man ha tålamod och låta sig sjunka djupare och djupare för varje behandling. Kanske muskeln i början håller kvar sin spänning, men det händer något ändå. Skillnaden är då, att nu är du medveten och känner av denna gamla spänning vilket är en del av att släppa den. Oftast lossnar det efter en tid enbart på grund av denna nya medvetenhet. Ibland behöver människor lite tid för att våga möte sig själv. Det kan vara smärtsamt att minnas och känna. Sanningen är inte alltid bekväm, men i längden är det mycket mer obekvämt och kraftkrävande att förtränga verkligheten. Bakom varje sak i livet som vi förtränger, bakom varje muskelspänning finns möjlighet för expansion. Min erfarenhet säger mig, att kroppen vet vad den är reda, ja behöver, att ta fram och hantera.

Processen är igång under och efter varje behandling! Känslor och insikter kan komma fram när som. Livet väntar på oss. Det gäller ta vara på de möjligheter som finns runt kring oss och inom oss. Spänningar är ibland vårt sätt att fly undan livets berg och dalbana. Rosenmetoden innebär en transformation som liknar den konstnärliga process. Det obehagliga vi har varit med om blir själva grunden för det kommande liv.

 

Inte för alla

Rosenmetoden hjälper till att öppna vår kropp och själ, MEN i vissa speciella fall behöver vi ha våra kroppsliga och psykiska försvar påslagna hela tiden för att "stå igenom" en jobbig situation.
Det finns ingen generell regel, men du måste säga till mig ifall du är i en speciellt krävande situation, som exempel att du har en psykisk sjukdom, går i behandling, använder psykofarmaka, är missbrukare av alkohol eller har varit det inom de senaste 3 åren. Det är klart jag hjälper dig bäst om du är ärlig. Jag behöver veta ifall du är i en akut livskris eller sjukdomstillstånd. Det du berättar stannar hos mig.