Inte alltid bekvämt


Under en behandling kan känslor och minnen som varit nedtryckta komma till ytan och upplevas. Smärtor kan dyka upp när muskler slappnar av och blodcirkulationen kommer igång. Det är inte alltid bekvämt när det som är omedvetet ”framkallas” och blir medvetet, men bakom varje spänning finns möjlighet för liv och glädje. Som Marion Rosen sa: ”från den person som du tror att du är till den som du verkligen är”. Människor brukar stråla som solar efter en behandling med Rosenmetoden.
 

En process

Ibland får man ha tålamod och låta sig sjunka djupare och djupare för varje behandling. Kanske muskeln i början håller kvar sin spänning, men skillnaden är, att nu är du medveten och kännar av denna spänning. Oftast lossnar det efter en tid enbart på grund av denna nya medvetenhet. Ibland behöver människor lite tid för att våga möte sig själv. Det kan vara smärtsamt att minnas och känna. Sanningen är inte alltid bekväm, men i längden är det mycket mer obekvämt och kraftkrävande att förtränge verkligheten. Bakom varje sak i livet som vi förtränger, bakom varje muskelspänning finns möjlighet för mer liv och glädje.

Processen är igång under och efter varje behandling! Känslor och insikter kan komma fram när som. Livet väntar på oss, på att vi öppnar oss för dom möjligheter som finns runt kring oss och inom oss. Spänningar är ibland vårt sätt att fly undan livets berg och dalbana. Rosenmetoden innebär en transformation. Det obehagliga vi har varit med om blir själva grunden för vår upplevelse av livets glädje...